20 Kasım LÖSEV Ağız- Diş Sağlığı ve Onkoloji’de Hijyen Eğitimi

PROJENİN AMACI

Kanser tedavisi sürecinde hastalar enfeksiyonlar ve diğer ağız sağlığı problemleri ile karşılaşabilirler. Bu durum, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir ve hastaların genel yaşam kalitesini düşürebilir. Kanser hastalarının ağız, diş sağlığını korumaya ve tedavi sürecinde karşılaşabilecekleri olumsuzluklara yönelik bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir.

PROJENİN KONUSU

Proje kapsamında; LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından yeni tanı almış onkoloji hastaları arasından belirlenen ailelere, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Büşra YILMAZ tarafından, kanser tedavisi gören hastaların ağız ve diş sağlığına yönelik alması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar, kemoterapi sürecinde ve sonrasında ağız ve diş sağlığını korumak için uyulması gereken kurallar aktarıldı. Ayrıca kanseri yenmiş hastaların iyileşme sürecinde ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik olarak özellikle nelere dikkat etmeleri gerektiği konusu detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

PROJENİN PAYDAŞLARI

  • LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı
  • Bahçeşehir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Araştırma Merkezi

PROJENİN AKTİF SÜRESİ / DURUMU

20 Kasım 2024, 20.30-22.00 saat aralığı online seminer

PROJEDE HEDEFLENEN TOPLULUK

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı;

  • Yeni tanı almış onkoloji hastaları ve aileleri
  • İyileşme sürecine girmiş onkoloji hastaları ve aileleri

TOPLULUĞUN KARŞILANAN İHTİYAÇLARI

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı kanser hastalarına ve ailelerine ağız, diş sağlığına yönelik eğitim verilerek bundan sonraki süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgilendirilme yapılmış, ayrıca talep eden hastalara yönelik olarak detaylı ağız ve diş kontrolü yapılması için olanak yaratılmıştır.

PROJE NE SONUÇ VERDİ? / NEYİ BAŞARDI?

Kanser hastalarının ağız ve diş sağlığı konusunda kapsamlı bir bilgilendirme yapılarak, sağlıklı ağız bakım alışkanlıklarının kazandırılması, olası ağız ve diş sağlığı sorunları için önlem almaları sağlandı.  Ayrıca, proje tedavi sürecinde ve sonrasında ağız sağlığını koruma konusunda bilgilendirme yapılarak hastaların genel yaşam kalitesini artırdı.

WhatsApp
INTERNATIONAL PATIENT
Bize Ulaşın