21 Mart 2024 – İZEV Özel Gereksinimli Genç Bireylerde Ağız Diş Sağlığı ve Hijyen Kuralları Atölye Çalışması

PROJENİN AMACI

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında, özel gereksinimli bireylerde ağız ve diş sağlığı konusundaki farkındalığı artırmak hedeflenmiştir. Bu proje çerçevesinde, İZEV Vakfı’na kayıtlı özel gereksinimli bireylere yönelik ağız ve diş bakımı hakkında detaylı bilgilendirme yapılmış, dikkat edilmesi gereken konular ilgi çekecek bir dille ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

PROJENİN KONUSU

Proje kapsamında; İZEV Vakfı’na kayıtlı Down Sendromlu bireylere, Doç. Dr. Banu Öter liderliğinde ağız ve diş sağlığı hijyeni konusunda önemli bilgiler aktarılmıştır. Eğitim sürecinde, günlük yaşamda uygulanabilir kurallar, basit önlemler ve etkili uygulama önerileri, katılımcıların ilgisini çekecek bir dille ve uygun metotlarla sunulmuştur.

PROJENİN PAYDAŞLARI

  • İZEV Vakfı
  • Bahçeşehir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Araştırma Merkezi

PROJENİN AKTİF SÜRESİ / DURUMU

21 Mart 2024

PROJEDE HEDEFLENEN TOPLULUK

İZEV Vakfı’na kayıtlı Down Sendromlu bireyler hedeflenmiştir.

TOPLULUĞUN KARŞILANAN İHTİYAÇLARI

İZEV Vakfı’na kayıtlı Down Sendromlu bireylere ağız ve diş sağlığının önemi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılmış ve bu konuda bilinçlenmeleri sağlanmıştır. Ayrıca, bireylerin ağız ve diş sağlığına yönelik olumlu alışkanlıklar kazanmalarına katkı sağlanmıştır.

PROJE NE SONUÇ VERDİ? / NEYİ BAŞARDI?

Down Sendromlu bireyler için ağız ve diş sağlığı konusunda kapsamlı bir bilgilendirme gerçekleştirildi. Proje sayesinde, sağlıklı ağız bakım alışkanlıklarının kazandırılması sağlandı. Bu proje, Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

WhatsApp
INTERNATIONAL PATIENT
Bize Ulaşın