13 Mart 2024 – İzzet Baysal Huzurevi Ağız ve Diş Taraması

PROJENİN AMACI

Yaşlılarda ağız ve diş sağlığı büyük önem taşımaktadır.  Diş ağrısı, diş kaybı, yaralar ve diğer ağız sağlığı problemleri yaşanabilir. Proje kapsamında; Sarıyer İzzet Baysal Huzurevi’nde ikamet eden bireylerin ağız ve diş taraması yapılarak tedavi planı oluşturulmuş ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Yaşlılar Haftası sebebiyle yaşlı bireylerin ağız ve diş sağlığı konusundaki farkındalığını arttırmak hedeflenmiştir.

PROJENİN KONUSU

Proje kapsamında, İzzet Baysal Huzurevi’nde ikamet eden yaşlı bireylere, diş hekimleri ve sağlık profesyonellerinden oluşan bir ekip tarafından kapsamlı bir ağız ve diş taraması gerçekleştirilmiştir. Tarama sonucunda, yaşlı bireylerin ağız ve diş sağlığını korumaları için dikkat etmeleri gereken noktalar detaylı bir şekilde ele alınmış, bilgilendirme yapılmış ve anlık basit çözümler sunulabilecek kişilere hizmet sunulmuştur.

PROJENİN PAYDAŞLARI

  • Sarıyer İzzet Baysal Huzurevi
  • Bahçeşehir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Araştırma Merkezi
  • Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri

PROJENİN AKTİF SÜRESİ / DURUMU

13 Mart 2024

PROJEDE HEDEFLENEN TOPLULUK

Sarıyer İzzet Baysal Huzurevi’nde ikamet eden yaşlı bireyler hedeflenmiştir.

TOPLULUĞUN KARŞILANAN İHTİYAÇLARI

İzzet Baysal Huzurevi’nde ikamet eden yaşlı bireyler, ağız ve diş sağlığı hakkında kapsamlı bir bilgilendirme almış ve ağız, diş sağlığı hijyenine yönelik gerekli alışkanlıklar kazandırılmıştır. Bu süreçte, bireylerin ağız ve diş sağlığını korumak için gerekli bilgiler ve pratik bilgiler sunulmuş, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmelerine katkı sağlanmıştır.

PROJE NE SONUÇ VERDİ? / NEYİ BAŞARDI?

Yaşlı bireylerin ağız ve diş sağlığı konusunda kapsamlı bir bilgilendirme yapılarak, sağlıklı ağız bakım alışkanlıklarının kazandırılması sağlandı.

WhatsApp
INTERNATIONAL PATIENT
Bize Ulaşın